Держслужбовці будуть працювати після 65 років

Поділитися:

Верховна Рада прийняла законопроект “Про внесення змін до Закону України” Про державну службу “щодо зняття вікових обмежень для роботи на державній службі” (№ 4096). Так, тепер держслужбовцям надана можливість працювати до 70 років.

Відомо, що законопроект пропонує запровадити гнучкий підхід у врегулюванні граничного віку перебування на державній службі, відповідно до практики законодавства країн-членів Європейського Союзу та Конституції України.

Зокрема, проектом пропонується внести зміни до Закону України “Про державну службу”, якими, виключити норму про заборону вступу на державну службу особи, яка досягла 65-річного віку, надати можливість призначення особи, яка досягла 65-річного віку, на посаду державного службовця – на один рік з правом повторного призначення без обов’язкового проведення конкурсу.

Крім того, проект передбачає, що у зв’язку з потребами служби, держслужбовець може бути залишений на державній службі після досягнення 65-річного віку, але не більше ніж до 70 років.

Нагадаємо, що стало відомо, який розмір пенсії отримують колишні українські військові чини, які пішли у відставку під час президентства глави України Володимира Зеленського. Про це йдеться в розслідуванні українських ЗМІ.

Відзначимо, що мова йде про низку топ-чиновників, які займали військові посади і вийшли на пенсію зі зміною нового президента України.

Раніше повідомлялося, що в Україні незабаром з’явиться новий закон про реєстрацію новобудов. На даний момент спеціальна команда працює над зауваженнями і пропозиціями, які були отримані після створення робочої версії закону. Свої пропозиції внесли не тільки професійні організації та державні органи, але також і інвестори.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу