Держпослуги онлайн заощадять держбюджету 1,3 млрд. гривень

Поділитися:

Держпослуги онлайн, які активно втілює в життя Міністерство цифрової трансформації, здатні заощадити нашим громадянам 1,3 млрд гривень.

Про це 27 жовтня повідомили в Міністерстві цифрової трансформації в соціальній мережі.

У повідомленні сказано, що перш за все йдеться про програму для мобільних телефонів “Дія”, а також і про інші державні послуги онлайн від різних міністерств і відомств.

Як підраховано в Мінціфри, на одній тільки відсутності хабарів при отриманні послуг економиться 841 млн грн на рік. Це і зрозуміло, адже при оформленні послуг онлайн хабарі чиновникам неможливі.

Крім цього, підрахували в Міністерстві, за рахунок оплати транспорту на шляху до відомства, а також на ксерокопіях бланків та документів економія сягає 495 гривень на рік.

У повідомленні Мінцифри в соцмережі сказано:

“Саме тому ми почали цифровізацію зі створення мобільного додатку” Дія “з цифровими документами. Адже кожен з нас стикається з ситуаціями, коли потрібно залишити паперову копію документа з написом” копія правильна “.

Завдяки цифровим документам українці починають поступово звикати, розуміти, відчувати ефективність і якість електронних послуг. Це ланцюгова реакція цифровізації: бізнес, державні органи повинні адаптуватися і ставати більш цифровими “.

Нагадаємо, ПриватБанк днями запустив перший в Україні онлайн-сервіс, де можна управляти постачальниками комунальних послуг. Відомо, що тепер в додатку Приват24 можна підключитися до газопостачання від ТОВ «газопостачальна компанія« Нафтогаз України ».

Також раніше ми написали про те, що тепер компенсацію держави на оплату житлокомпослуг можна отримати, не виходячи з дому.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу