Держлісагентство висадить 300 млн дерев

Поділитися:

В Україні запрацював сучасний насіннєво-селекційний центр. Відтепер на Донеччині вирощуватимуть садивний матеріал на основі технологій шведської компанії ВСС АВ.

«‎Завод побудований у рекордний термін — за 8 місяців. На першому етапі лісорозсадницький комплекс вироблятиме більше мільйона сіянців сосни із закритою кореневою системою. Надалі плануємо збільшити потужності вдвічі. Завод також почне працювати із листяними породами»‎, — заявив глава Держлісагентства.

Згідно з інформацією, такий ж комплекс восени було відкрито на Львівщині. У наступному році селекційно-насіннєві комплекси мають намір збудувати у Київській, Житомирській, Кіровоградській, Сумській, Чернігівській, Волинській, Івано-Франківській і Тернопільській областях.

За словам глави Днржлісагентства, вони будуть генерувати ще близько 50 млн одиниць якісного садивного матеріалу на рік. Загалом у наступному році в межах програми президента Володимира Зеленського «‎Зелена країна» Держлісагентство планує висадити 300 мільйонів саджанців, що стане новим рекордом для країни. У 2023 році — 330 мільйонів, у 2024 році — 334 мільйони.

Раніше ми повідомляли, що в Україні є спеціальні підприємства, які вирощують ялинки, призначені для продажу. У Державному агентстві лісових ресурсів уточнили, що всі відповідні дерева поставляються на точки продажу з чіпами та кодами — легально.

Також ми писали про те, що прокуратура підозрює розкрадання 5 млн гривень при установці новорічної ялинки на Центральному залізничному вокзалі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу