Данія будуватиме енергоострів

Поділитися:

Данія побудує в Північному морі штучний енергоострів. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що там побудують 200 вітрових генераторів. Вони будуть забезпечувати електроенергією 3 мільйони домогосподарств. Будівельні роботи почнуть до 2026 року.

При цьому в майбутньому генератори зможуть забезпечувати електрикою і сусідні країни.

Крім того, в Балтійському морі Данія планує побудувати ще один такий острів, меншого розміру. Вже підписані угоди, за якими енергія з нього піде в Німеччину, Бельгію та Нідерланди.

Слід зазначити, що згідно з прийнятим в Данії Акті про клімат, країна планує в найближчі 10 років скоротити викиди парникових газів на 70% в порівнянні з 1990 роком. А до 2050-го – повністю вийти на нульовий рівень.

Нагадаємо, що Данія припинить розвідку нафтогазових родовищ і видобуток в Північному морі до 2050 року. Зупинити планують 55 платформ на 20-ти родовищах. Зараз країна видобуває більше нафти і газу у всьому Євросоюзі, якщо не брати до уваги Великобританію.

Раніше повідомлялося, що європейські вчені придумали нову конструкцію морських вітрових генераторів. Ці турбіни зовні нічим не відрізняють від тих, які встановлювали на воді раніше. Однак монтувати їх на третину дешевше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу