Через портал «Дія» можна отримати 11 будівельних послуг

Поділитися:

Міністр розвитку громад і територій повідомив, що через портал «Дія» можна отримати 11 послуг у Єдиній державній електронній системі в сфері будівництва. Йдеться про видачу будівельного паспорта, декларації про готовність до експлуатації об’єктів СС1, а також про отримання дозволу на виконання будівельних робіт.

«Функціонал постійно оновлюється. Зараз на порталі «Дія» доступні 11 електронних послуг в будівництві. В майбутньому опції будуть рости. Це важливо, адже завдяки діджиталізації в сфері будівництва мінімізується паперовий документообіг і контакт між суб’єктами. Отже, знижується рівень корупції», — зазначив міністр.

Крім того у прес-службі відомства зазначили, що на порталі «Дія» можна буде анулювати дозвіл на виконання будівельних робіт або ж внести зміни, отримати сертифікат про прийняття об’єкта в експлуатацію тощо.

Раніше ми повідомляли, що у Міністерстві цифрової трансформації оголосили про запуск другого багбаунті мобільного застосунку «Дія» з винагородою на загальну суму в один мільйон гривень.

Також зазначалось, що в Україні готуються перевести субсидії, які громадяни отримують на оплату комунальних послуг, в цифрову валюту — е-гривню. Також в таку валюту хочуть перевести й інші соцвиплати. Треба уточнити, що сама е-гривня поки знаходиться на стадії розробки в Національному банку України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу