Через два роки Україна відмовиться від електроенергії з Білорусі та РФ

Поділитися:

Вже за два роки, у 2023-му, Україна зможе повністю відмовитися від електроенергії з Республіки Білорусь та Російської Федерації, натомість приєднається до європейської мережі на правах партнера. Оскільки нинішня система дісталася у спадок від СРСР, Україна має зробити великі та важливі кроки, аби змінити все. Станом на зараз електроенергію наша країна закупає як у Білорусі, так і у Росії, і це є одним із тих факторів, які пришвидшують заходи з переходу до мережі Європи.

Допоки технологічний шлях ще не пройдено, але в Україні роблять все можливе задля того, аби пройти все вчасно. Для цього українська система має бути у тому ж стандарті, що й європейська – це стосується не лише стабілізації роботи нашої системи, а й багатьох інших факторів.

Раніше повідомлялося, що електроенергія для українців надалі також дорожчатиме.

Також ми писали й про те, що на світових біржах електроенергія стабільно тримає максимальну ціну. 8-10 лютого біржова вартість електроенергії на ринку «на добу вперед» в об’єднаній енергетичній системі України у пікові години залишається на максимальному граничному рівні – 2048 гривень за мегаватт-годину. Такі дані ДП “Оператор ринку”. Така ж ціна була і в вечірні години (18:00 – 20:00).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу