Борги за комуналку будуть платити по-новому

Поділитися:

Верховна Рада зареєструвала законопроект “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг”, згідно з яким тепер заборгованість за ЖКП будуть в обов’язковому порядку реструктурувати.

Таким чином заборгованість за комуналку станом на 1 жовтня 2020 року буде розбивати на рівні частини на термін до 60 місяців. Термін розстрочки буде залежати від суми заборгованості і рівня доходів боржника на момент реструктуризації.

Тепер заборгованість повинна буде погашатися щомісяця. Із зарплати боржника зможуть стягувати до 50% поки борги по оплаті житлово-комунальних послуг не будуть погашені повністю.

Нагадаємо, що в Києві продовжує зростати рівень заборгованості із зарплати. На момент 1 травня 2020 року показник боргу дійшов до 292,4 млн грн, як свідчать дані Головного управління статистики Києва.

Раніше повідомлялося, що економічна криза і наслідки карантину значимо вдарили по сфері житлово-комунальних послуг України, що загрожує країні можливим колапсом системи ЖКГ, адже зараз в державі спостерігається низький рівень платежів і стабільна заборгованість за послуги. 27 травня Кабмін затвердив програму стимулювання економіки в зв’язку з коронавирусной пандемією, де включений пункт, що стосується перегляду тарифів на електроенергію.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу