«Більшість українських компаній у разі вторгнення готові дбати про свій персонал» – експерт

Поділитися:

Серед 136 керівників компаній, опитаних Європейською бізнес-асоціацією, 45% готові продовжити роботу навіть у разі військового вторгнення Росії в Україну, ще 17% розглядають перспективу переїзду до західних регіонів, 10% – розмірковують над можливістю виїзду з країни у разі найгіршого сценарію, а 7% припускають закриття бізнесу через зовнішню агресію.

«Чверть компаній-членів асоціації оцінюють події на східних кордонах України як психологічну атаку через дезінформацію, водночас більшість, а саме 67%, вважають, що Україна та міжнародна спільнота мають бути напоготові», – повідомляється у релізі ЄБА за підсумками опитування, проведеного серед компаній-членів.

При цьому 40% респондентів мають план дій у разі надзвичайної ситуації, 40% – розмірковують над цим, 15% – не мають такого плану. Компанії відзначають складність підготовки до такої ситуації з огляду на різноманітність можливих сценаріїв.

На телеканалі “Перший Діловий” проведене дослідження обговорила керівник Європейської бізнес-асоціації Оксана Миронько.

Експерт пояснила причини проведення дослідження та звернула увагу на його результати: «Ми вирішили провести дослідження, тому що досить багато компаній до нас зверталось і запитувало як планують діяти колеги по ринку, чи є в них сценарій А, що в пріоритеті в цьому сценарії. Власне тому ми швиденько і провели це дослідження. І що цікавого виявили – це те, що більшість компаній планують турбуватися до останнього про свій персонал і про сім’ї своїх працівників. 14% респондентів наразі навіть розвиваються і наймають ще більшу кількість працівників. Чи це багато, чи мало – важко сказати однозначно, але здається, це досить непоганий сигнал».

Також Оксана Миронько розповіла, які вдалося виявили в ході дослідження плани дій на випадок воєнного вторгнення:

«Є три кроки. Перший крок – це турбота про людей, про працівників та про партнерів. Плани щодо них можуть бути різними – це і релокація працівників, і переведення їх на дистанційну роботу. Все залежить від того, як будуть розгортатися події. Другий крок – це безпосередня турбота про активи і фінансові документи компанії. І третій крок- це турбота про виробничі процеси бізнесу».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу