Арешти в Білорусі – силовики затримали ще одного журналіста

Поділитися:

У Білорусі силовики затримали журналіста, головного редактора видання «Hrodna.Life» – Олексія Шота. Про його затримання повідомили у Білоруській асоціації журналістів.

Зазначається, що правоохоронці схопили чоловіка у місті Гродно, біля його будинку.

Раніше білоруська влада заблокувала незалежний медіа-ресурс Tut.by. Українське зовнішньополітичне відомство виступило з критикою таких дій керівництва цієї країни.

Також Україна і низка держав-членів міжнародної Коаліції за свободу ЗМІ спільно виступили із засудженням примусової посадки лайнера авіакомпанії Ryanair у Мінську і вимогою негайного звільнення журналіста Романа Протасевича.

Нагадаємо, 23 травня у Мінську близько 13:00 за місцевим часом здійснив посадку літак авіакомпанії Ryanair, що летів рейсом Афіни — Вільнюс. Не долетівши до кінцевої точки маршруту, літак сів в Мінську. За офіційною версією, пілоти повідомили про мінування на борту, після чого президент Білорусі Лукашенко прийняв рішення садити літак в цілях безпеки. В результаті цих дій було затримано Романа Протасевича, журналіста, який останнім часом проживає в Польщі. Саме він був головним редактором Telegram-каналу NEXTA.

Раніше повідомлялося, що Україна та низка країн припинили авіасполучення з Білоруссю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу