Аграрії протестують під Кабміном через добрив

Поділитися:

Біля Кабінету Міністрів України у четвер, 28 травня, протестували аграрії. Сільгоспвиробники вимагають не приймати запропоноване Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України рішення про введення квот на імпорт мінеральних азотних добрив.

Як повідомляє прес-служба «Всеукраїнської Аграрної Ради», представники аграрних асоціацій передали звернення до президента Зеленського, вимагаючи взяти під свій особистий контроль, забезпечити об’єктивний розгляд питання.

Після чого учасники мітингу прийшли до Офіс президента України скандуючи: Ні, квотами! Аграріям – доступні добрива!

При цьому аграрії заявили, що вони не проти вітчизняного виробника добрив, але вважають, що треба ліквідувати монополію на ринку добрив в Україні.

Вони впевнені, що введення квот на імпорт добрив загрожує монополізацією ринку олігархом Дмитром Фірташем, групі компаній OSTCHEM якого належать основні заводи з виробництва добрив.

Це в свою чергу призведе до різкого стрибка цін на них і, як наслідок, великі збитки понесуть аграріїв.

Нагадаємо, 22 травня аграрії вже виходили на основні автомагістралі країни, щоб заявити про свою незгоду з наміром Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства ввести квоти на імпорт добрив в Україні.

Провідні аграрні асоціації, що входять в Всеукраїнського Аграрного Форуму звернулися до президента Володимира Зеленського з закликом не допустити остаточної монополізації ринку українських добрив, яка йому зараз загрожує.

26 травня Мінекономіки заявило про рішення про введення квот на імпорт добрив відклали на місяць.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу