Аеропорт “Полтава” реконструюватимуть

Поділитися:

Аеропорт “Полтава” все ж таки реконструюють. Полтавська міськрада вирішила земельний конфлікт, який виник перед ухваленням рішення.

Йдеться про ділянку, яка необхідна для створення охоронної зони злітно-посадкової смуги аеропорту. Річ у тому що в пакет із земельними рішеннями для аеропорту, включили рішення щодо оренди землі в Полтаві для приватної компанії. Її пов’язують із тещею мера міста Олександра Мамая.

Однак депутати усе ж винесли рішення щодо землі для аеропорту в окремий проект. Зауважимо, у 2021 році Полтавська облрада виділила 25 мільйонів гривень на проектно-кошторисну документацію для реконструкції аеродрому. Наразі вона знаходиться на завершальній стадії.

Через проблеми зі смугою, що просідає в місці посадки, аеропорт не може приймати сучасні типи середньомагістральних літаків.

За словами менеджменту аеропорту, проект реконструкції передбачає – демонтаж існуючої бетонної смуги, довжина якої складає 2550 метрів, а ширина 42 метри. На її місці з’явиться нова бетонна смуга з такими ж параметрами, але з міцнішим покриттям.

Крім цього, проект передбачає новий перон із п’ятьма стоянками для середньомагістральних літаків. А також, нову руліжну доріжку, яка з’єднає смугу та перон.

Раніше аеропорт “Черкаси” отримав сертифікат експлуатації після 3 років перерви.

Тепер аеродром офіційно відповідає вимогам законодавства України про цивільну авіацію та придатний для експлуатації повітряних суден.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу