25% польських роботодавців шукають українських співробітників

Поділитися:

У Польщі зросла кількість компаній, які готові працевлаштувати заробітчан з України протягом року. Так, якщо до коронавірусної пандемії такі наміри мала кожна десята компанія, то цьогоріч – кожна четверта.

Експерти пояснюють таку тенденцію позитивним досвідом роботи громадян України у Польщі – кожен третій польський роботодавець має позитивне ставлення до заробітчан-українців. Цей показник на 3% вищий порівняно з попереднім опитуванням – соцдослідженням «Барометр польського ринку праці».

У 49% компаній заявляють, що вони нейтрально ставляться до українських робітників, 8% – негативно.

Нагадаємо, що у Держпраці за місяць знайшли 5 тисяч нелегальних працівників в Україні. Всіх роботодавців-порушників притягнули до відповідальності, як того вимагає закон: застосовано більше 700 попереджень щодо платників єдиного податку першої-третьої групи та виписано більше 5 мільйонів гривень штрафів.

Раніше ми повідомляли, що українці з Польщі переказали додому понад 1 млрд доларів. У Національному банку Польщі провели дослідження, яке засвідчило, що серед трудових мігрантів, які працюють у цій країні, найбільше грошових переказів було здійснено в Україну.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу