Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти власників літаків, які літали до Росії

Поділитися:

На офіційному сайті президента України Володимира Зеленського опубліковано Указ, яким глава держави підписав рішення Ради національної безпеки та оборони України запровадити санкції проти нових власників літаків, які літали до Росії.

Таким чином, Зеленський ввів у дію рішення РНБО вжити обмежувальних заходів щодо трьох компаній, на які зареєстровані літаки депутата ВР та голови партії «ОПЗЖ» Віктора Медведчука та народного депутата Тараса Козака.

У списку санкцій опинилися, відповідно три компанії: Alpha Bravo Aviation LLC, зареєстрована в Неваді, США, G200 203, LLC, зареєстрована у Флориді, США, і Cascade Holdings, зареєстрована на Кайманових островах.

Повідомляється також, що ці літаки використовувалися нардепами для приватних польотів до Москви. Обмежувальні заходи діятимуть протягом наступних трьох років з дня набрання чинності Указом.

Крім цього, санкціями також передбачено блокування активів компаній, заборону торгових операцій, припинення польотів над територією України та інші обмеження.

Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ проінформувати Європейський Союз, США та інші держави про введення санкцій та набуття ними чинності з метою обговорення введення ними аналогічних обмежувальних заходів.

Раніше ми писали, що Віктор Медведчук на міжнародній міжпартійній відеоконференції єдиноросів заявив про прагнення відновити співпрацю двох братніх народів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу