Засідання РНБО: стали відомі перші підсумки

Поділитися:

Президент Володимир Зеленський провів сьогодні, 24 січня, засідання Ради національної безпеки та оборони України. Засідання проходило на тлі загрози вторгнення Росії до України.

На засіданні РНБО сьогодні планували розглянути такі питання: заходи щодо забезпечення національної безпеки від внутрішніх та зовнішніх загроз, стан справ в українській економіці та енергетиці, протидія коронавірусу.

Як розповів секретар РНБО Олексій Данилов, на засіданні РНБО заслухали: голову розвідки Кирила Буданова щодо ситуації навколо України; міністра оборони Олексія Резнікова; головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного про готовність армії захищати Україну; главу МЗС Дмитра Кулебу щодо ситуації з партнерами; голову СБУ Івана Баканова та голову МВС Дениса Монастирського щодо ситуації з безпекою всередині України; прем’єра Дениса Шмигаля щодо ситуації в українській економіці; міністра енергетики Германа Галущенка щодо ситуації в енергетиці; главу МОЗ Віктора Ляшка про боротьбу з коронавірусом.

«Ситуація зрозуміла та контрольована, приводів для паніки немає. Збройні сили готові дати відсіч за потреби. Ситуація складна ще з 2014 року», — повідомив на брифінгу Данилов.

Також слухали доповідь про розслідування кібератаки на державні органи, яка сталася 14 січня 2022 року.

«Загроз функціонування для національної економіки немає, окрім дезінформації. Ми маємо один високий рівень ЗВР (більше $30,1 млрд), рівень долара — 28,3 грн, як ви бачите… Минулого року в Україну надійшли рекордні за 7 років 6,5 млрд доларів інвестицій. у січні, як і прописано в указі президента, всі лікарі одержують не менше 20 тисяч гривень зарплати, середній медперсонал — від 13 тисяч. З 1 березня ми проіндексуємо пенсії на 14%. у бюджеті достатньо коштів для виплати субсидій та заробітних плат. Обіцяні за Меморандумом з місцевою владою тарифи не підвищуватимуться до кінця опалювального сезону», — заявив прем’єр-міністр України Денис Шимгаль за підсумками засідання.

Нагадаємо, експерти оцінили вплив українсько-російського конфлікту на світову економіку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу