ЄС пригрозив Україні, що забере безвіз і не дасть транш

Поділитися:

Україна може втратити довіру з боку членів Євросоюзу і, як наслідок, втратити право на безвіз та фінансову допомогу розміром в півтора мільярда євро. Про це повідомляє віцепрезидент комітету Європарламенту по асоціацію між Україною та ЄС Віола фон Крам на своїй сторінці в Twitter.

За словами чиновниці, в ЄС незадоволені тими рішеннями з боку України, які стосуються кадрових питань щодо відбору голови Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП).

В організації вважають, що український уряд поспішає з рішеннями та бере до відбору кандидатів абсолютно без досвіду роботи в цій сфері.

Український уряд спішно просуває для відбору голови САП кандидатів, яким не вистачає досвіду і чесноти. Уряд ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС і подальший транш в 1,5 млрд євро допомоги», – написала чиновниця.

Відзначимо, що аналогічну позицію щодо рішень з боку України висловив і інший депутат Європейського парламенту Міхаель Галер. Він також вважає, що Україна набирає не досвідчених кандидатів.

Нагадаємо, що у вівторок, 11 серпня, Європейська комісія затвердила остаточну програму макрофінансової підтримки для України охопленням в 1,2 млрд євро.

Гроші будуть надані після реформування судової системи та створення сприятливого бізнес-клімату, а також виконання інших обіцянок з боку України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу