ВР затвердила договір про вільну торгівлю з Британією

Поділитися:

Угода про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною і Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії було затверджено Верховною Радою на днях.

Відомо, що за ухвалення відповідного законопроекту №0083 в цілому як закону проголосували 303 народних депутати.

При цьому, британський парламент теж завершив процедуру ратифікації угоди і воно повинно набрати чинності з 1 січня. Так, в економічній частині новий договір з Великобританією повністю базується на положеннях Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

“Угода передбачає, що мита на промислову продукцію зникають зовсім. Невеликі виключення для добрив, електроніки та автомобілів можуть (але не обов’язково будуть) обкладатися митом не більше за 1-2% протягом наступних двох років. А з 2023 року мит на промислову продукцію не буде взагалі “, – кажуть у Верховній Раді.

Тепер, завдяки ратифікації угоди Великобританія зможе більш гнучко ставитися до антидемпінгових і захисних заходів, що застосовуються до України зараз. Що стосується аграрного сектора, то в частині сільгосптоварів квоти складуть не менше 13% обсягу, який зараз зафіксовано в Угоді про асоціацію та вільну торгівлю з ЄС.

“Обидві сторони розуміють, що попит на українську продукцію в Британії буде більше. Тому вже у 2022 році ми оновимо ці цифри у бік збільшення, або до повного скасування тарифних квот”, – розповіли в уряді.

Нагадаємо, що за словами Шмигаля, така торгова зона стане новим кроком у взаємодії двох бізнес-структур – української та британської. Українська сторона вважає, що співпраця є плідною, може принести багато корисного обом сторонам.

Раніше повідомлялося, що в Лондоні Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон підписали Угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною і Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу