Вірменія готова йти на переговори з Азербайджаном

Поділитися:

У Міністерстві закордонних справ Вірменії заявили, що країна готова почати переговорний процес з Азербайджаном про припинення військових дій в Нагірному Карабасі.

Відомо, що вірменські чиновники стурбовані діями Азербайджану і Туреччини. Крім цього, в МЗС Вірменії вважають, що участь в конфлікті представників з інших країн значно підвищує ризик великомасштабної війни.

Слід зазначити, що світова спільнота запропонувала главам Вірменії та Азербайджану зустрітися для переговорів у Грузії. Хоча Вірменія наполягає на тому, що хоче мирного врегулювання конфлікту, однак міністерство оборони країни заявило про ще одній атаці Азербайджану.

Використовуючи реактивну систему залпового вогню «Смерч», армія Азербайджану вдарила по місту Гадрут в Нагірному Карабасі. У Міноборони Вірменії повідомляють, що в результаті є постраждалі серед цивільного населення.

Нагадаємо, що в Міністерстві оборони Азербайджану заявили, що в ході операції в районі Нагірного Карабаху збройні сили країни взяли під контроль кілька сіл на Фізулінському-Джабраільскому напрямку.

«В ході контрнаступальної операції в Фізулі-Джабраільскому напрямку звільнені ряд сіл, довгі роки перебували під вірменською окупацією. Зокрема, села Гараханбейлі, Гарвянд, Горадіз, Йухари Абдулрахменли Фізулінського району, Джабраільского району – Боюк Мярчанли і Нюзгяр звільнені », – заявив глава відомства.

Раніше повідомлялося, що офіційний представник генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй Стефан Дюжаррік закликає до допуску в зону конфлікту між Вірменією та Азербайджаном моніторингової місії ОБСЄ.

Крім цього, Дюжаррік не зміг підтвердити інформацію про втручання в конфлікт Туреччини.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу