Верховна Рада прийняла постанову по загостренню конфлікту на Донбасі

Поділитися:

Верховна Рада прийняла постанову № 5312 про ескалацію російсько-українського збройного конфлікту. Відомо, що “за” проголосували 308 нардепів.

Так, український парламент:

  • вимагає від Російської Федерації негайно припинити бойові дії і неухильно дотримуватися режиму припинення вогню,
  • закликає парламенти іноземних держав і міжнародні парламентські організації засудити агресивну політику Російської Федерації стосовно України, в т.ч. останню хвилю ескалації в зоні конфлікту,
  • закликає світову спільноту до продовження і посилення міжнародного політичного і економічного тиску на Російську Федерацію з метою припинення агресії.

Нагадаємо, що 375 млрд гривень – такі втрати в результаті окупації територій в Донецькій і Луганській областях. І це без урахування активів, які там знаходяться. Такі підрахунки чиновників. У порівнянні з нинішнім бюджетом країни це приблизно третина кошторису.

Раніше повідомлялося, що в Кабінеті міністрів України планують дати політичну реакцію Росії у відповідь на масову паспортизацію з боку останньої російськими документами жителів ОРДЛО. Для цього уряд вніс ряд потрібних пропозицій на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу