Україна висилає російського дипломата

Поділитися:

Україна вирішила вислати старшого дипломата посольства Російської Федерації у Києві. Як йдеться у заяві Міністерства закордонних справ, він має залишити територію України упродовж 72 годин з 19 квітня.

Відомо, що рішення ухвалене у відповідь на висилку українського консула Олександра Сосонюка з Росії. У МЗС України заявляють, що висловлюють рішучий протест у зв’язку з неправомірним затриманням 16 квітня співробітника українського Генконсульства у Санкт-Петербурзі та надання припису покинути територію Росії до 21 квітня. Також там наголосили, що повністю спростовують висунуті йому звинувачення.

Відповідно до заяви зовнішньополітичного відомства, на тлі ескалації Росією безпекової ситуації та масованої антиукраїнської пропаганди – провокації російської сторони проти співробітників українських дипломатичних установ в Росії тривають.

У МЗС стверджують, що відповідні дії РФ грубо порушують Віденську конвенцію щодо дипломатичних стосунків від 1961 року, а також Віденську конвенцію про консульські зносини від 1963 року, та вкотре підтверджують обраний російською владою курс на подальше загострення з Україною.

Нагадаємо, 16 квітня ФСБ РФ затримала консула Генконсульства України у Санкт-Петербурзі, заявивши, що він нібито намагався одержати відомості закритого характеру з баз даних російських правоохоронних органів та ФСБ.

Раніше повідомлялося, що наприкінці березня ситуація на сході України загострилася. Також українська сторона заявила, що Росія нарощує свої війська біля кордонів України.

Також ми писали, що днями президент Росії Володимир Путін та канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові обговорили Україну, інформує пресслужба німецького канцлера. Зокрема, канцлерка закликала російського президента скоротити військову присутність біля кордонів України та до деескалації ситуації на Донбасі. У телефонній розмові президента США з російським лідером – Джо Байден також висловив прихильність США суверенітету та територіальної цілісності України, заявивши стурбованість раптовим нарощуванням російської військової потужності в окупованому Криму і на українських кордонах, та закликав Росію знизити напруженість.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу