Україна відновила доступ до своїх портів на Чорному морі

Поділитися:

У зв’язку з тим, що Росія завершила проведення артилерійських та ракетних служб, Україна відновила доступ до портів Чорного моря.

Державна служба морського та річкового транспорту повідомляє:

«За інформацією ГУ “Держгідрографія” Державної служби морського та річкового транспорту України станом на 21 лютого 2022 року райони, оголошені небезпечними для плавання у зв’язку з проведенням артилерійських та ракетних стрільб Російської Федерації, скасовані відповідно до терміну їх дії з 13 лютого до 19 лютого . ПРИП 41/22 42/22 скасовано. Плавання рекомендованими шляхами 44,60 відкрите».

Водночас Україна оголосила прибережним повідомленням про розпочату військову підготовку підрозділів Військово-морських сил, що проходять у цьому регіоні.

Нагадаємо, що Російська Федерація з 13 по 19 лютого 2022 року оголосила великі райони півдня Азовського моря та північно-західної частини Чорного моря – небезпечними для плавання, перекривши таким чином судноплавство. Рішення прийнято у зв’язку з навчаннями російських військових сил, що проходять у цих регіонах.

Пізніше блокаду Азовського моря було скасовано Росією.

А ГУ «Держгідрографія» у свою чергу за дорученням Міністерства інфраструктури провела позапланові проміри глибин у північно-західній частині Чорного моря.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу