Україна і Туреччина співпрацюють по 30 проектах

Поділитися:

Співпраця України і Туреччини виходить на новий рівень. Так, партнерство у військово-технічній та оборонно-промисловій сферах включає понад 30 проектів. Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

“Двостороннє співробітництво України та Туреччини у військово-технічній та оборонно-промисловій сферах за останнім часом виведено сторонами на новий якісний рівень і залишається одним з основних елементів українсько-турецького стратегічного партнерства … Загалом партнерство в авіакосмічній та оборонно-промисловій сферах включає понад 30 проектів “, – сказав дипломат.

Слід зазначити реалізацію проектів по переоснащенню підрозділів Збройних сил України комунікаційним обладнанням виробництва турецької компанії “Aselsan”, модернізацію українськими профільними підприємствами парку турецьких вертольотів радянського виробництва, розвиток співробітництва в сфері авіаційного двигунобудування для турецьких БПЛА та інших авіаційних платформ і набуття Україною турецьких БПЛА Bayraktar ТВ2.

Крім того, серед перспективних напрямів взаємовигідної співпраці між Україною і Туреччиною посол називає спільну роботу в сфері бронетанкового двигунобудування, мирного освоєння космосу, створення спільних підприємств з виробництва авіаційної техніки на базі літаків компанії Антонов, а також і авіаційних силових агрегатів на базі розробок держпідприємства Івченко- прогрес.

Нагадаємо, що в Україні ініціювали відновлення економічних переговорів з Туреччиною щодо угоди про зону вільної торгівлі між двома державами. Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

Раніше повідомлялося, що українська і турецька сторони домовилися про спільне просування на міжнародних платформах і взаємних інвестиціях для обох країн, створення «загального туристичного пакета», співробітництво між неурядовими організаціями та підприємствами, застосування міжнародних стандартів якості на туристичних курортах, просуванні чотирисезонних комплексів відпочинку та оздоровлення, співробітництво в сфері конференц-індустрії і бізнес-туризму.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу