У Раду внесли законопроект про відповідальність за брехню в деклараціях

Поділитися:

Новий законопроект має намір внести до Верховної Ради Президент України Володимир Зеленський. Відомо, що документ передбачає повернення покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі за недостовірне декларування та неподання декларації.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, законопроект «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу щодо удосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та ненадання інформації суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» зареєстровано за № 4651 27 Січня.

Нагадаємо, що в Національному агентстві по запобіганню корупції (НАЗК) попередили українців про можливе тимчасове обмеження публічного доступу до Єдиного реєстру е-декларацій.

Раніше повідомлялося, що згідно із законом про відновлення відповідальності за брехливі декларації корупціонерів можна притягнути до відповідальності лише протягом 2-х років – і це дуже маленький строк. Як зазначив керівник Центрального антикорупційного органу, за новим законом про відповідальність за брехню в деклараціях покарання передбачені набагато м’якше , ніж були до скандального рішення Конституційного суду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу