У Раді обговорять кандидатів на посаду глави Міненерго

Поділитися:

У четвер, 22 квітня, парламентська фракція “Слуга народу” планує провести онлайн-зустріч із кандидатом на посаду очільника Міністерства енергетики. Про це розповіла заступниця глави фракції Євгенія Кравчук, не уточнивши імені претендента.

ЗМІ пишуть, посилаючись на джерела у Верховній Раді, Кабінеті міністрів і на ринку, йдеться про кандидатуру віце-президента держпідприємства “НАЕК “Енергоатом” Германа Галущенко. Деякі з джерел стверджують, що він готовий погодитися, а деякі – що він офіційного запрошення на зустріч із фракцією не одержував.

Уряд призначив Германа Галущенка віце-президентом “Енергоатому” у травні минулого року.

Раніше низка ЗМІ із посиланням на джерела повідомляла, що виконувач обов’язків глави Міністерства енергетики Юрій Вітренко написав заяву про звільнення. Сам він заявляв, що продовжує виконувати свої обов’язки.

Раніше повідомлялося, що Нацагентство з питань запобігання корупції передало до суду адмінпротокол на тимчасового виконувача обов’язків глави держпідприємства “НАЕК “Енергоатом” Петра Котіна у зв’язку з невиконанням припису.

Нагадаємо, Міністерство енергетики можуть об’єднати з Мінрегіоном. За словами експертів, ідея має право на життя в рамках приєднання Міненергетики до сильнішого відомства. Тут важливо максимально зменшити, а краще повністю виключити вплив олігархів на відомство. На цей час ситуація загострилася у зв’язку з тарифними скандалами та можливим звільненням Юрія Вітренка.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу