У «Нафтогазі» виробили стратегію по боротьбі з «Північним потоком-2»

Поділитися:

Щоб протидіяти будівництву та функціонуванню російського газопроводу “Північний потік-2” Україна повинна продовжувати шукати підтримку в Німеччині і США. Про це заявив Юрій Вітренко, новий глава НАК “Нафтогаз України”.

«Україна повинна продовжувати боротися проти будівництва« Північного потоку-2 », оскільки це антиукраїнський проект і навіть антиєвропейський проект. Це проект такої геополітичної експансії і навіть агресії Росії. Це потрібно доносити всім, і ми використовуємо всі шляхи для цього », – сказав глава” Нафтогазу “.

Крім того, Вітренко також не виключив, що Нафтогазу вдасться знайти підтримку і серед політиків Німеччини.

Слід зазначити, що найближчим часом в ФРН пройдуть вибори, які можуть привести до кардинальної зміни влади.

«Я сподіваюся, що ці зміни в Німеччині теж нам допоможуть. І ми будемо активно боротися проти закінчення будівництва “Північного потоку-2” як за допомогою наших партнерів в США, так і, відповідно, постараємося робити це в Німеччині », – додав глава Нафтогазу.

Нагадаємо, що під час зустрічі державного секретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена і прем’єра Дениса Шмигаля була обговорена енергетична безпека. Актуальність цього питання висока з огляду на погроз, які несе за собою добудова російського трубопроводу «Північний потік-2», розповів глава українського уряду в соцмережах.

Раніше повідомлялося, що НАК «Нафтогаз» згідно з рішенням суду повинен був виплатити ТОВ «Дніпропетровськгаз» 1 млрд гривень, проте тепер, після винесеного Північним апеляційним господарським судом рішення, виплата скасована. Суть справи полягала в тому, що Кабінет міністрів змінив норми споживання газу населенням, у якого в квартирах і будинках немає лічильників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу