«У Москви немає монополії на російську мову», – Зеленський

Поділитися:

Глава держави Володимир Зеленський на полях форуму «Україна 30. Гуманітарна політика» заявив, що у Москви немає монополії на російську мову.

«Я вважаю, що російська мова – це не власність Росії… Пам’ятаєте, скільки було зловживань, їх піднімала Росія, про те, що якщо я на вулиці розмовляю російською мовою, то мене будуть штрафувати. Це неправда. Але деякі норми в законі так виписані, що дають можливість про це говорити», – наголосив він.

За словами президента, наша країна – у складній ситуації, тому що напругу здатне викликати все, що пов’язане з Росією чи з російською мовою.

Зеленський зауважив, що в питанні мови складно знайти справедливість. Тому не варто піднімати мовне питання, адже використання української як єдиної державної мови закріплено законодавчо.

Напередодні у Росії оприлюднили статтю авторства Володимира Путіна, де він згадав всю спільну історію Росії і України.

Раніше також ми повідомляли, що радник керівника Офісу Президента заявив, що з експорт українських товарів до РФ з 2013 по 2019 рік зменшився на 78%. Водночас він зріс на 24% до країн Європейського Союзу.

Також писали, що Генеральний директор Nord Stream 2 AG заявив, що будівельні роботи на газопроводі «Північний потік – 2» планують завершити до кінця літа. Відповідно, його буде запущено вже в цьому році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу