У G7 обговорили України

Поділитися:

Президент Єврокомісії Урсула фонд дер Ляєн заявила, що лідери G7 підтримують територіальний суверенітет України і готові допомагати в проведенні реформ.

«Україна – серед основних питань нашого спільного порядку денного», – зазначила дипломат і підкреслила важливість для України будувати потужні інститути, засновані на верховенстві права.

Президент Єврокомісії також наголосила на важливості спільної міжнародної відповіді на дії Росії.

«В той час, як Росія продовжує завдавати шкоди європейському порядку безпеки, ми можемо розраховувати, що потужний трансатлантичний Альянс дасть на це відповідь», – зазначила Урсула фонд дер Ляєн.

Крім того, лідери «Великої сімки» висловили занепокоєння з приводу ситуації в Білорусі і працюють над посиленням ефективності санкцій проти режиму Лукашенка, помітила фон дер Ляйен. Зокрема, ЄС працює над інвестиційним планом в 3 мільярди євро на підтримку майбутньої демократичної Білорусі.

Нагадаємо, що посли країн G7 звернулися із закликом про якомога швидше прийняття законопроекту, що передбачає реформу Служби безпеки України. Про це було повідомлено в Twitter на сторінці британського головування.

Раніше повідомлялося, що історичну угоду про оподаткування транснаціональних компаній було прийнято групою розвинених країн G7. Про це повідомив міністр фінансів Великобританії Ріші Сунак.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу