У G7 готові запровадити санкції проти Росії

Поділитися:

Країни «Групи семи» готові запровадити санкційні обмеження проти Російської Федерації. Такою буде швидка та скоординована відповідь країн G7 у разі російської військової ескалації ситуації щодо України.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів фінансів країн клубу G7.

«Ми готові разом запровадити економічні та фінансові санкції, які матимуть масивні та негайні наслідки для російської економіки», – вказано у заяві.

У G7  заявили, що стежать за ситуацією і готові скоординовано надати економічну, а також фінансову підтримку Україні.

З аналогічною заявою виступили глави Міністерств закордонних справ країн G7 12 грудня минулого року за підсумками зустрічі у Британії. Тоді вони обговорили ситуацію на українських кордонах, а в спільній заяві засудили нарощування російських військових сил та агресивну риторику РФ стосовно України.

Як повідомлялося, 14 лютого 2022 року відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського та федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Раніше ми писали, що глава держави Володимир Зеленський виступив із закликом до народних депутатів та олігархів повернутися в Україну. Низка нардепів та бізнесменів залишили країну на тлі можливої військової ескалації Росії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу