Зеленський покликав депутатів та олігархів повернутися в Україну

Поділитися:

Глава держави Володимир Зеленський виступив із закликом до народних депутатів та олігархів повернутися в Україну. Низка нардепів та бізнесменів залишили країну на тлі можливої військової ескалації Росії.

Про це український президент заявив на спільній з главою німецького уряду Олафом Шольцем пресконференції.

За словами Зеленського, його родина не залишила Україну, а багато народних обранців з різних партій виїхали за кордон. Він вважає, що Верховна Рада та спікер мали б дати в цій ситуації справедливий сигнал від держави. Він радить упродовж доби повернути свої сім’ї в Україну, інакше – на нардепів чекатимуть серйозні наслідки.

«Я від себе особисто хотів би їх попросити, щоб протягом 24 годин – вони вже там когось із своїх рідних привезли – щоб вони все ж таки повернулися в державу. Знов таки, в непростий момент, момент єдності нашої держави. Вважаю, що вони повинні повернутись, інакше нам потрібно всім, як державі, як керівництву, робити серйозні висновки. І, повірте мені, ми їх точно зробимо», – наголосив президент.

Те саме, на думку Зеленського, стосується олігархів, які теж мають повернутися до своїх підприємств, де працюють десятки тисяч людей. Йдеться про великих гравців індустріального бізнесу, які були учасниками приватизації, і держава покладала на них надії.

Раніше ЗМІ сповістили про близько 20 чартерів та приватних літаків, які вивезли за кордон низку українських олігархів та бізнесменів. Повідомлялося, що 30 січня залишили межі країни олігархи Рінат Ахметов та Віктор Пінчук. 10 лютого – народний депутат від партії «Опоблок» Вадим Новинський (вилетів у Мюнхен), тоді ж виїхав Олександр Ярославський (кортеж якого днями на смерть збив людину). 12-13 лютого за кордон вилетіли підприємці Андрій Ставніцер, Вадим Нестеренко, Вадим Столар, Василь Хмельницький.

Приватний лайнер на 50-т осіб замовив мільйонер і народний депутат від партії «Опозиційна платформа – За Життя» Ігор Абрамович.

Як ми вже писали, 14 лютого 2022 року відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського та федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Як повідомлялося, Україна продовжує одержувати військову допомогу від іноземних країн на випадок ескалації ситуації конфлікту з РФ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу