Суперечки навколо «Мотор Січ» можуть влетіти державі в копієчку

Поділитися:

Не так давно китайська компанія Beijing Skyrizon Aviation заявила Українї про можливий інвестиційний арбітраж через дії органів України, які унеможливлюють здійснення нею контролю над АТ “Мотор Січ“. Компанія заявляє, що цим Україна порушує свої міжнародні зобов’язання по двохсторонній українсько-китайській угоді.

Відомо, що приблизна сума відшкодування, яку позивачі вимагають стягнути з України, досягає астрономічних 3,5 мільярда доларів. Однак сума може бути і більше, якщо китайці здатні реально довести в арбітражі свою правду.

У разі відмови України виконувати відповідне арбітражне рішення воно в подальшому може бути виконано в більш ніж 160 країнах світу, включно з Україну – наприклад, через арешт українських активів.

Нагадаємо, що повідомлення, яке написала українському уряду китайська компанія Skyrizon, стосується міжнародного арбітражу. Китайська компанія готова піти на цей крок, тому що 4 роки бути не може керувати своїми активами – компанією «Мотор Січ» в Україні. Нагадаємо, в 2016 році китайці купили 50% акцій компанії.

Також ми писали, що 8 вересня 2020 року в стінах Шевченківського районного суду Києва відбулося засідання у справі про зняття всіх арештів з компанії Мотор Січ, яка раніше підозрювалася в державній зраді.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу