Суд заочно арештував головного захисника Януковича

Поділитися:

Суд заочно арештував головного захисника експрезидент Віктора Януковича – колишнього начальника служби охорони глави держави. Про таке рішення Печерського районного суду Києва повідомляють одразу дві пресслужби: Державного бюро розслідувань та Офісу генерального прокурора.

При цьому жодних деталей не вказують, зокрема невідомим залишається ім’я обвинуваченого. Згідно з матеріалами справи, мова йде про генерал-майора Костянтина Кобзаря. Щодо колишнього заступника голови Управління держохорони – начальника служби охорони президента прокурори розпочали процедуру спеціального досудового розслідування та екстрадиції. Мовляв, з огляду на те, що Кобзар не перебуває в Україні.

Як стверджує слідство, на початку 2014-го Кобзар керував заходами охорони президента Януковича в Криму.

Після чого допомагав йому незаконно перетнути кордон з РФ, завдяки чому Янукович досі переховується від слідства та суду. Кобзар теж переїхав у Росію, де так само переховується від слідства. Його підозрюють у незаконному переправленні осіб через державний кордон, а також у дезертирстві.

Нагадаємо, що апеляцію Януковича повернули до суду першої інстанції.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Віктора Януковича про визнання Верховною Радою незаконним його усунення з посади президента.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу