Суд залишив Дмитру Сологубу дисциплінарну догану

Поділитися:

Печерський суд Києва не задовольнив позов заступника голови НБУ Дмитра Сологуба проти регулятора щодо скасування винесеної у жовтні догани.

Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Чиновник звернувся з позовом у грудні. Догану йому оголосили через порушення трудової дисципліни та Кодексу етики працівника НБУ. Тоді він разом з першим заступником голови НБУ Катериною Рожковою порушив політику «єдиного голосу». Це коли вся команда повинна дотримуватись єдиної позиції та уникати розбіжностей.

А дії Рожкової та Сологуба могли нашкодити взаємостосункам між регулятором та міжнародними партнерами, зокрема кредиторами, кажуть в НБУ. Але, за словами самого Сологуба, йому було дико отримувати догану за професійну та неупереджену комунікацію. Тоді він в інтерв’ю ЗМІ говорив, що Нацбанк повернувся до ситуації 2015 року, коли кредит довіри від МВФ потрібно здобувати практично «з нуля».

Нагадаємо, заступники голови Нацбанку Катерина Рожкова і Дмитро Сологуб оскаржують у суді догани, які їм на початку жовтня цього року винесла рада регулятора. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового».

Також раніше ми інформували про те, що банки судяться з НБУ з приводу їх незаконної ліквідації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу