Стали відомі терміни закінчення добудови «Північного потоку-2»

Поділитися:

Газопровід «Північний потік-2» буде готовий до виборів в бундестаг, які відбудуться 26 вересня. Про це заявив посол Росії в Німеччині Сергій Нечаєв.

«Я дуже сподіваюся, що він (газопровід) буде готовий ще до виборів в бундестаг. Зараз важливу роль в завершенні проекту відіграє погода. Якщо вона покращиться, ми просунемося швидше. Роботи йдуть, залишилося подолати майже 100 кілометрів », – заявив дипломат.

Відомо, що Росія співпрацює з Німеччиною у питання поставок газу вже понад 50 років.

«Навіть у найгірші часи холодної війни це працювало. А зараз ставлять питання про те, щоб поховати на дні моря 10 мільярдів євро. Рішення повинно бути за Європою », – зазначив російський посол.

Нагадаємо, що під час зустрічі державного секретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена і прем’єра Дениса Шмигаль була обговорена енергетична безпека. Актуальність цього питання висока з огляду на погроз, які несе за собою добудова російського трубопроводу «Північний потік-2», розповів глава українського уряду в соцмережах.

Раніше повідомлялося, що в російському «Газпромі» пообіцяли завершити будівництво газопроводу «Північний потік-2» до кінця поточного року. Про це повідомляє голова ради директорів «Газпрому» Віктор Зубков для ЗМІ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу