Стала відома сума позовів до Росії у міжнародних арбітражах

Поділитися:

У Росії озвучили суму позовів у рамках арбітражних процесів, зокрема, через окупацію Криму. Як зазначив повноважний представник російського президента у Держдумі Гаррі Мінх, наразі налічується 37 процесів в арбітражній юрисдикції на 99 мільярдів доларів. Він додав, що за останні кілька років до таких цифр сума зросла з 35 мільярдів. Тенденцію до збільшення він пояснив ситуацією з Кримом.

Таку інформацію посадовець оголосив під час розгляду двох президентських законопроектів у першому читанні. Один з них передбачає надання повноважень російській прокуратурі на представництво інтересів РФ у міждержавних судових інстанціях, зокрема, в ЄСПЛ. У прокуратурі створять спеціальний закордонний підрозділ. Також передбачається надання права прокуратурі направляти у Конституційний Суд запити щодо можливості виконання рішень міжнародних судів та органів, згідно з положеннями російської Конституції, якщо прокурори вирішать, що відповідні рішення порушують Основний закон РФ.

Інший законопроект передбачає надання Генеральній прокуратурі права направляти в Конституційний Суд запити щодо можливості виконання рішень міжнародних судів, згідно з положеннями Конституції Росії.

Нагадаємо, в окупованому Росією Криму фахівці почали бурити свердловини під Азовським морем, щоб оцінити запаси прісної води. За словами так званого “віце-прем’єра” Криму Євгена Кабанова, науково-дослідне судно почало розвідувальні роботи, наявність води підтвердилась. Як очікується, попередні результати щодо її якості стануть відомі у липні поточного року.

Раніше повідомлялося, що в РНБО назвали винних в окупації Криму. Секретар РНБО Олексій Данілов нагадав про відмову Німеччини і Франції надати Україні і Грузії План дій по членству в НАТО в 2008 році. Після цього була російська окупація Криму та напад на Грузію, зазначив він.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу