У Криму заявили про початок буріння свердловин під Азовським морем

Поділитися:

В окупованому Росією Криму фахівці почали бурити свердловини під Азовським морем, щоб оцінити запаси прісної води. За словами так званого “віце-прем’єра” Криму Євгена Кабанова, науково-дослідне судно почало розвідувальні роботи, наявність води підтвердилась. Як очікується, попередні результати щодо її якості стануть відомі у липні поточного року.

Раніше в Інституті водних проблем та меліорації Національної академії аграрних наук підрахували: щоб втілити проєкт з видобутку води з дна Азовського моря на потреби Криму необхідно щонайменше кілька років. Мовляв, задум має надто віддалену перспективу, адже до кінця 2021-го року триватимуть лише пошукові роботи. Після чого знадобиться час на підготовку проектної документації та проведення підготовчих робіт.

Експерти повідомляють, що у минулі роки під час досліджень Азовського моря щодо наявності покладів нафти та природного газу – там пробурили безліч свердловин, проте тоді мови не йшлося про наявність прісної води. Геологічна будова дна цього моря така, що дозволяє лише припускати наявність там запасів прісної води.

Нагадаємо, у квітні в окупованому Криму встановили новий графік роботи водопроводу, який передбачає, що у вихідні та свята вода подається двічі — з 8-11 ранку та з 18-21 години.

Також ми писали, що росіяни почали вручну регулювати ціни в Криму.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу