США вводять санкції проти Туреччини

Поділитися:

Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що проти Управління оборонної промисловості Туреччини (SSB) необхідно ввести санкції за “велику угоду” з Росією у 2017 році.

Про це повідомляє сайт Федерального реєстру США.

Під санкції також потраплять очільник SSB Ісмаїл Демір і ще троє керівників. Вони більше не зможуть співпрацювати з американцями, а їхні активи на території США будуть заморожені. Окрім того, вони не матимуть можливість отримати візи на в’їзд до США. Обмеження почнуть діяти з 7 квітня.

У повідомленні зазначається, що згідно із законом “Про протидію противникам Америки через санкції” щодо SSB, громадянам США заборонено вести справи з цими громадянами Туреччини. Також вводиться заборона на експорт американської продукції та забороняється видавати SSB кредити понад 10 млн доларів.

Як відомо, Росія і Туреччина уклали контракт на постачання Москвою Анкарі комплексів С-400 у 2017 році. Туреччина першою з країн НАТО придбала у Росії ці системи. Рішення Анкари викликало різко негативну реакцію у США та альянсу в цілому.

Нагадаємо, угода про зону вільної торгівлі України з Туреччиною – на фінальній стадії. У цьому запевняє український прем’єр Денис Шмигаль.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу