Російського мільярдера суд залишив під санкціями США

Поділитися:

Російському бізнесмену Олегові Дерипасці не вдалося скасувати санкції, запроваджені проти нього Міністерством фінансів США. Cуд округу Колумбія відмовив у задоволенні позову.

Його захисники запевняли, що Дерипаску «довільно» внесли у санкційний список, також були порушені його права на належний розгляд справи, однак суд не погодився з цим.

У квітні 2018 року США внесли до «чорного списку» 14 російських компаній, 24 російських бізнесменів і посадовців, зокрема Олега Дерипаску. Обмежувальні заходи, зокрема, передбачали заборону на операції в американських банках.

На початку 2019-го Мінфін США зняв санкції з підконтрольних Дерипасці підприємств En+, «Русал» та «Євросибенерго» після істотного зниження його частки в них. При цьому, сам Дерипаска надалі залишився у санкційному списку, а його активи – надалі заблоковані. Згодом він оскаржив санкції.

Також ми писали, що суд Європейського Союзу анулював санкції по відношенню до Віктора Януковича. Але це не означає, що президент-утікач знову вільний у пересуванні, а його рахунки розблокують. Адже західна Феміда ухвалила рішення стосовно тих обмежень проти Януковича, які вже втратили чинність. А оскільки євроспільнота переглядає санкційний список щороку, то Віктор Янукович і надалі у ньому значитиметься.

Також ми писали, що президент підписав указ, який вводить в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони про застосування персональних санкцій. Загалом під економічні обмеження потрапило 674 фізичних та 138 юридичних осіб.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу