РНБО ввела в дію чергові санкції – подробиці

Поділитися:

Рада нацбезпеки та оборони України запровадила персональні санкції проти причетних до відкриття «представництва» Нікарагуа в окупованому Криму. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу 10 листопада.

«Наступне питання – питання запровадження персональних санкцій щодо людей, які відкрили «представництво» Нікарагуа у Криму. Це вісім фізосіб: четверо громадянин Нікарагуа та четверо громадян РФ», – сказав він.

Також РНБО ввела санкції проти компаній, на які зареєстровано три лайнери Віктора Медведчука та Тараса Козака.

«Крім того, сьогодні ухвалили рішення щодо трьох літаків, які продовжують курсувати в США. На компанії, на які вони зареєстровані, було ухвалено рішення про накладення санкцій», – заявив Данілов.

За його словами, літаки, які «без дозволу десь пересуватимуться», переслідуватимуться, а їх реєстрацію відстежуватимуть. Данілов запевнив, що вони підлягатимуть санкціям.

«Крім того, я всім хотів би нагадати, що літак безпосередньо Медведчука з першого дня санкцій знаходиться в аеропорту «Жуляни». Він зараз має іншу назву, і він жодного разу нікуди звідси не відлітав», – додав Данілов.

Нагадаємо, раніше були введені санкції проти тих, хто організовував вибори в Криму і на Донбасі — всього 237 особи. На засіданні також розглянули питання санкцій проти російської мережі супермаркетів Mere — тепер вони не зможуть працювати в Україні.

Також ми писали, що президент Володимир Зеленський змінив склад Ради нацбезпеки та оборони, увівши туди нових міністрів. Як свідчать укази, опубліковані на сайті глави держави, йдеться про трьох осіб.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу