Санкції за Крим, супермаркет і надрокористування: що обговорювали на черговому засіданні РНБО

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський скликав на сьогодні засідання Ради національної безпеки і оборони. За підсумками засідання брифінг дав секретар РНБО Олексій Данилов.

Він заявив, що вперше в історії сучасної України на засіданні було прийнято оборонний документ, який стосується тероборони. Також була прийнята стратегія біобезпеки та біологічного захисту.

«Також на засіданні ухвалено стратегію інформаційної безпеки. Була жвава дискусія за участю міністра культури Олександра Ткаченка про вплив російських ЗМІ на Україну», — заявив Данилов.

Крім того, були введені санкції проти тих, хто організовував вибори в Криму і на Донбасі — всього 237 особи. На засіданні також розглянули питання санкцій проти російської мережі супермаркетів Mere — тепер вони не зможуть працювати в Україні.

Крім того, Україна приєдналася до санкцій ООН проти Республіки Ємен.

«На засіданні РНБО обговорили розслідування справ по ст. 111 (держзрада), виступали Баканов і Венедиктова. У тому числі обговорювали держзраду Януковича та інших високопоставлених чиновників його режиму. Також на РНБО обговорили суд щодо інциденту в Керченській протоці (захоплення українських кораблів), доповідав міністр юстиції Денис Малюська», — заявив Данилов.

В РНБО, за словами секретаря відомства, незадоволені роботою міністерства екології, а також ситуацією з використанням надр.

«У нас є 23 компанії, які незрозуміло як отримали до 2018-го року ліцензії на видобуток вуглеводнів. Від двох ліцензій вже відмовилася сім’я Злочевського. З 1 листопада запрацює інформаційний портал, де кожен може подивитися, хто і як отримав дозволу на ділянки на видобуток, і чим вони там займаються», — заявив Данилов.

Також на засіданні розглянули питання контрабанди.

«Заслухали доповідь МВС щодо санкцій проти контрабандистів та злодіїв в законі. З приводу 108 осіб свідомо були внесені неточності в списках, відповідні чиновники понесли покарання. Списки повторно перевірять», — заявив секретар РНБО.

Є порушення на 47 мільярдів на Одеській митниці.

Раніше повідомлялося, що Зеленський змінив склад РНБО.

Також ми писали й про те, що прессекретар Зеленського закликав українців вакцинуватися.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу