Результати виборів в Білорусі – Лукашенко взяв 80%

Поділитися:

У Білорусі оприлюднили попередні результати поточних президентських виборів: голосування виборців залишилося незмінним і країну знову очолить діючий глава держави Олександр Лукашенко. Про це свідчать офіційні дані з боку Центральної виборчої комісії Білорусі.

За статистикою ЦВК, свій голос за Лукашенко віддали 80,23% респондентів. При цьому головний політичний конкурент Лукашенко – Світлана Тихановська, набрала вкрай низьку підтримку. За чиновницю проголосувала лише мала частина населення – 9,90%.

Відзначимо, що інші учасники виборів набрали ще меншу кількість голосів.

Зокрема, Анна Конопацька розмістилася на третьому місці і набрала 1,68% голосів, Сергій Черечень отримав лише 1,13% голосів, а Андрій Дмитрієв отримав найменшу підтримку – 1,04%.

За даними ЦВК, загальна явка громадян на виборах склала 84,23%. Не захотіли голосувати за жодного з кандидатів 6,02% виборців.

Цікаво, що самі білоруси, незважаючи на такий результат Лукашенко, виступили категоричних проти такого результату виборів. У ніч на 10 серпня по всій країні спалахнули масові мітинги і протести, які закінчилися протистоянням громадян з поліцією.

Нагадаємо, що вранці 9 серпня в Білорусі почалося голосування за нового президента країни.

Хоча виборчі дільниці по всій країні відкрилися о 8 ранку, вже о першій годині дня Центральна виборча комісія оголосила про те, що вибори можна назвати успішними. Так як на той час явка на дільницях вже складала 54%.

Сам глава Білорусі Олександр Лукашенко висловився, що сподівається перемогти і на цих виборах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу