Республіканці закликають держсекретаря США ввести нові санкції проти “Північного потоку 2”

Поділитися:

Республіканці в палаті представників Конгресу США направили лист держсекретареві Ентоні Блінкену, в якому висловили стурбованість планами адміністрації президента Джо Байдена з реалізації обов’язкових санкцій проти “Північного потоку-2”, передбачених Законом про захист енергетичної безпеки Європи (PEESA) з поправками, внесеними Законом про роз’яснення енергетичної безпеки (PEESCA).

У листі міститься прохання пояснити, чому організації, котрі, ймовірно, займаються діяльністю, пов’язаною з російським проектом “Північний потік-2”, до сих пір не під санкціями. Про це повідомляється в заяві, розміщеній на сайті Комітету у закордонних справах нижньої палати Конгресу США 8 березня.

У листі йдеться, що відносини з Німеччиною мають вирішальне значення для інтересів національної безпеки США, проте “Північний потік-2” – це не просто подразник у відносинах з Берліном.

“Це проект російського згубного впливу, який загрожує поглибити енергетичну залежність Європи від Росії і підвищити здатність путінського режиму чинити політичний тиск на всю Європу. Це також дозволило б путінському режиму обійти Україну в експорті природного газу в Західну Європу, відокремивши безпеку України від ширшої європейської безпеки і зробивши Київ більш уразливим для російської агресії “, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що політики Польщі та України звернулися до президента США Джо Байдена з проханням зупинити будівництво газопроводу «Північний потік-2». У МЗС обох держав вже давно наполягали на небезпеки цього проекту для України і Польщі.

Раніше повідомлялося, що майже два десятка європейських компаній вийшли з проекту Північний потік-2 через загрозу санкцій США, про це пише Deutsche Welle з посиланням на звіт Державного департаменту США для Конгресу.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила