Рада хоче підвищити штрафи за незаконне будівництво

Поділитися:

Законопроект №5655, який передбачає реформи містобудування, буде подано на розгляд Радою вдруге. Депутати ВР планують запровадити штрафи за незаконне будівництво, розмір яких може досягати 950 прожиткових мінімумів, а то й вище.

Про це повідомила голова Координаційної ради з вирішення проблемних питань у сфері містобудування та співавтор цього законопроекту.

Вона пояснила плани чиновників запровадити такі переконливі суми штрафів. «Хочемо організувати систему штрафів, яка б справді мотивувала будувати чесно», додавши, що штрафи особливо великих розмірів будуть ставитись тільки до будівельних компаній, що займаються об’єктами класу наслідків СС1 та СС2 (магазини, ТЦ, ЖК, багатоквартирні будинки та інші масштабні будівлі). Штрафи, передбачені для компаній із меншими об’єктами, будуть цілком адекватними.

Таким чином, для класу СС2 сума штрафів варіюватиметься від 370 до 400 прожиткових мінімумів, а для СС1 – від 900 до 950 прожиткових мінімумів відповідно.
Однак не єдиними штрафами. Відомо, що окремий законопроект № 5877 передбачає ще й кримінальну відповідальність у разі самовільного зайняття земельної ділянки та подальшого самовільного будівництва.

Тобто, якщо внаслідок незаконного будівництва створюється ситуація, що загрожує або спричинила екологічні катастрофи, тяжкі технологічні аварії, загибель, масове захворювання людей, запропоновано покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Раніше ми писали про анонсування масштабної програми модернізації залізниці Володимиром Зеленським.

Також ми повідомляли про те, що Віталій Кличко звільнив свого заступника через затягування будівництва найскандальнішого довгобуду Подільсько-Воскресенського мосту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу