Рада Федерації дозволила Путіну ввести війська на Донбас

Поділитися:

Рада Федерації 22 лютого ухвалила рішення про дозвіл на використання російської армії за кордоном. Постанову ухвалили одноголосно на позачерговому засіданні (153 сенатори).

З таким проханням раніше звернувся президент Росії Володимир Путін, пишуть російські ЗМІ.

Зазначається, що Верхня палата парламенту дала згоду главі держави на використання збройних сил РФ за межами території країни на тлі напруженої ситуації на Донбасі.

Згідно з ухвалою, Радфед дає дозвіл президенту на використання армії за межами Росії на основі загальновизнаних принципів, а також норм міжнародного права. Глава держави відповідно до Конституції має право сам визначати терміни перебування військ за межами країни, райони розміщення формувань, а також загальну кількість підрозділів.

Документ набирає чинності з дня його ухвалення.

Раніше президент РФ підписав закони про ратифікацію договорів про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу з ДНР/ЛНР. 21 лютого визнав їх суверенітет та незалежність.

Раніше повідомлялося, що в Україні влада може ввести воєнний стан тільки у разі повномасштабної військової агресії з боку Росії проти України.

Також ми писали, що 22 лютого відбудеться позачергове засідання глав Міністерств закордонних справ країн Європейського Союзу. На ньому мають затвердити санкційні обмеження проти Росії через визнання Л/ДНР.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу