Прикордонників озброїли новими гвинтівками

Поділитися:

Десятий прикордонний загін “Дозор” замість старих автоматів Калашникова взяли в користування гвинтівки UAR-15. Передбачається, що нове озброєння в майбутньому повністю витіснить радянські калаші.

За відомостями Державної прикордонної служби, гвинтівки UAR-15 заряджаються патронами 5,56 × 45 мм. Такий вид зброї дуже популярний в державах Організації Північноатлантичного договору (НАТО). Їх збирають в українській державі з вітчизняних і американських комплектуючих. Наприклад, ствол і ударно-спусковий механізм зроблений корпорацією Daniel Defense (США).

Гвинтівка створена на основі модульної системи, верхня частина ствольної коробки і цівку мають напрямні типу «Пікатіні» для установки прицільного обладнання і інших тактичних аксесуарів.

Раніше ми повідомляли, що Міністерство оборони України прокоментувало ситуацію з приводу припинення бойових дій на Донбасі. У відомстві кажуть, що тільки за умови дотримання угоди, яке зафіксували боку за участю представників ОБСЄ, режим припинення вогню може бути реалізований.

Також ми писали, що в Сполучених Штатах Америки готові відправити Україні протитанкові комплекси Javelin в рамках взаємного співробітництва між країнами і підтримки Збройних сил держави в умовах війни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу