Посол Маркарова сподівається зупинити «Північний потік-2»

Поділитися:

У посольстві України в США повідомили, що посол Оксана Маркарова провела віртуальну зустріч з керівництвом Українського кокусу в Конгресі, обговоривши теми стратегічного партнерства.

«Сторони обговорили хід основних питань стратегічного партнерства України і США, зокрема, посилення українсько-американського оборонного співробітництва і безпеки допомоги Україні; процес реформ в Україні, важливих як для поліпшення верховенства права, так і для прискорення розвитку, і для євроатлантичної інтеграції », – відзначили в дипломатичному представництві.

Так, особливу увагу було зосереджено на питанні протидії будівництву «Північного потоку – 2» і гібридним атакам з боку Росії.

Маркарова підкреслила важливість санкцій тиску на РФ з огляду на ризики, які російський газопровід несе не тільки для України, але і для енергетичної стабільності і безпеки Європи і Чорноморського регіону.

Нагадаємо, що Оксана Маркарова, яку нещодавно президент призначив послом України в США, має великий перелік завдань на час своєї дипломатичної роботи. Зокрема, вона буде займатися питанням налагодження відносин з МВФ, щоб Україна отримала обіцяні транші. При цьому сама Маркарова каже, що ця діяльність не є основною.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині триває робота з укладання труб газопроводу скандально відомого «Північного потоку – 2». Про це повідомив представник компанії оператора – Nord Stream 2 AG. Судно «Фортуна» укладає труби за графіком, при цьому використовує всі необхідні для цього дозволи. Також є всі дозволи від влади.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу