Польща закликала посилити санкції проти Росії

Поділитися:

Посилити санкції проти Російської Федерації закликав президент Польщі Анджей Дуда. Причиною польський лідер назвав справу Навального, а також акції протесту на підтримку опозиціонера і дії правоохоронців РФ.

Президент Польщі зазначив, що необхідно посилити санкційний тиск на Росію і обмежити можливості Газпрому в Європейському союзі. За його словами, «тоді ситуація з такими справами, як дотримання міжнародного права, а також прав людини і політичних прав в Росії, почне рухатися вперед», – зазначив Дуда.

Слід зазначити, що раніше глава французького МЗС Ле Дріан запропонував ввести антиросійські санкції у зв’язку зі справою Олексія Навального.

«Що стосується санкцій, необхідно їх зробити дійсно ефективними. І дискусії на цю тему пройдуть завтра в Євроради », – сказав він, на зустрічі глав МЗС країн ЄС, на якій учасники також обговорять арешт російського опозиціонера.

Нагадаємо, що сили ОМОНу в Москві та інших містах РФ перейшли в силове наступ на учасників протесту проти приміщення в СІЗО лідера російських опозиціонерів Олексія Навального. Центром протистояння правоохоронців і громадян в суботу, 23 січня, стала Москва.

Раніше повідомлялося, що Олексій Навальний разом з дружиною Юлією на борту літака, який виконує рейс з Берліна до Москви. Опозиційний політик до відльоту зробив кілька заяв, суть яких зводиться до того, що він не боїться повертатися додому і чекає нових розслідувань.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу