Польща пропонує відключити «Північний потік»

Поділитися:

Під час Мюнхенської конференції з безпеки Матеуш Моравецький, прем’єр-міністр Польщі, озвучив досить серйозну пропозицію. Політик наполягає, щоб колеги розглянули варіант відключення Північного потоку.

За його словами, таке рішення може перешкоджати широкомасштабному вторгненню Російської Федерації на територію України, оскільки Путін використовує газопровід як зброю та спосіб шантажу. Окрім цього, польський прем’єр-міністр пропонує не сертифікувати та, відповідно, не запускати вже готовий до експлуатації Північний потік-2.

«Ми завзято виступаємо за те, щоб Північний потік-2 не запускався як нова газова система, але також щоб відключити Північний потік», – заявив він.

Також Моравецький наголосив на тому, що ГТС України цілком здатна пропускати близько 130 мільярдів кубометрів газу, а разом узяті російські газопроводи лише 100 млрд кубометрів. Отже, їх можна замінити без шкоди обсягів постачання палива.

«І Путін не зможе так легко атакувати Україну, якщо він хоча б частково буде залежним від виконання його контрактів та постачання газу через Україну», – упевнений польський голова Кабміну.

Тим часом, російський Газпром зменшує транзит газу через Україну.

А нещодавно Президент США Джо Байден та прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі провели переговори щодо санкцій проти Росії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу