Почався виступ Путіна перед Федеральними Зборами

Поділитися:

Глави російських регіонів і члени обох палат парламенту присутні під час послання президента Росії Володимира Путіна Федеральним Зборам в центральному виставковому залі «Манеж» 21 квітня.

Путін почав свою промову з розповіді про коронавірусну інфекцію.

«Ми маємо справу з абсолютною невизначеністю. І це було дійсно так. Ми отримували інформацію з регіонів – переповнені лікарні, нестача кисню, медичних масок, в торгових мережах знижувалися запаси необхідного. Але у мене була впевненість, що ми подолаємо ситуацію. Ми спрацювали на випередження », – сказав Путін.

Глава російської держави подякував усім причетним до боротьби з пандемією. Президент РФ уточнив, що зараз в РФ – три види вакцин від коронавірусу.

Також Путін розповів про демографію в Росії і зазначив, що держава буде працювати в напрямку підвищення демографії та середньої тривалості життя.

Президент РФ закликав вакцинуватися масово, щоб до осені сформувався колективний імунітет.

У своїй промові Путін торкнувся проблеми охорони здоров’я, медицини, проблеми підвищення цін. Особливо він акцентував увагу на допомозі дітям і сім’ям з дітьми, пообіцявши незабаром нові виплати і збільшення існуючих виплат. Також торкнувся сферу освіти, пообіцявши фахівців, шкільні автобуси і підвищення зарплат в сфері освіти.

Багато слів було вимовлено в промові про важливість економіки, підтримки бізнесу та інвестицій в Росію.

Про міжнародних відносинах глава РФ повідомив:

«Ми хочемо забезпечити мир і безпеку наших громадян. У Росії є свої інтереси, які ми будемо захищати і відстоювати. А якщо хтось відмовляється це розуміти – ми знайдемо спосіб відстояти свою позицію. У світі вже звикли до санкцій, до спроб нав’язати свою волю. На сьогодні така практика перероджується. Я маю на увазі спробу держперевороту в Білорусі і спробі вбити президента Лукашенка – і колективний захід мовчить.

Можна як завгодно ставитися до президента України Януковича або президента Мадуро – можна як завгодно ставитися до їхньої політики, але спроба держперевороту, спроба вбивства. Це вже щось. У Білорусі були зроблені спроби блокування інфраструктури, готувалися кібератаки. Нам багато разів пропонували спільні проекти в сфері кібербезпеки. А скільки б людей постраждали в Білорусі? А скільки українців вже постраждали від  в Україні? Захід по-любому приводу і всюди втягує РФ – мабуть, це новий вид спорту. Ми поводимося вкрай стримано, а часто і взагалі не відповідаємо на хамство і недружні акції. Ми хочемо мати добрі відносини з усіма країнами»- сказав Путін про міжнародні відносини.

Також Путін зазначив: все, як у Кіплінга – навколо Шерхана крутяться Табакі.

«Організатори будь-яких провокацій проти РФ пошкодують так, як давно вже ні про що не шкодували. При цьому у нас вистачить терпіння і відповідальності, професіоналізму і здорового глузду для прийняття будь-яких рішень. Сподіваюся, що ні у кого не вистачить сміливості перейти «червону межу» – а де вона буде проходити, ми будемо визначати самі», – повідомив Путін.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу