Новий закон може спровокувати квартирне рейдерство

Поділитися:

У Верховній Раді України був представлений закон №3618 «Про ріелторську діяльність в Україні», який загрожує громадянам створенням нової структури, яка буде мати більше прав і свобод, ніж у правоохоронців. Більш того, в Україні можуть збільшитися випадки квартирного рейдерства, так як українці більше не зможуть самостійно розпоряджатися своєю власністю.

Відзначимо, що на даний момент цей закон хвилює не тільки політичну спільноту, а й громадськість держави, яка не згодна з новими правилами і впевнена, що ряд положень законопроекту частково заперечує чинну Конституцію України.

Так, законом пропонується створити на полях держави окремий орган, який не тільки буде володіти особистою інформацією громадян, а й по факту не буде нести ніякої юридичної відповідальності за свої дії.

Це може зумовити значний сплеск квартирного рейдерства та інших видів шахрайства, пов’язаних з нерухомістю.

Як коментує ряд українських експертів, створення такої організації не тільки паралізує український рино, проте й поставить під питання діяльність ріелтерів, яких законодавчо зобов’яжуть давати особисті дані про клієнтів до структуру.

Раніше Міністр юстиції України Денис малюська назвав приблизну статистику випадків рейдерства на території України: число проявів класичного рейдерства зменшилася, однак країна все ще страждає від протиправної діяльності.

Нагадаємо, що відомий торговий центр в Харкові «Французький бульвар» страждає від рейдерства. Все почалося в лютому, з підкладеного в сміттєвий бак вибухового пристрою. Після цього відбувся ряд заходів, спрямованих на умисне банкрутство компанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу