Німеччина блокує постачання зброї в Україну

Поділитися:

Незважаючи на попередження уряду Сполучених Штатів Америки про те, що з боку Росії з високою ймовірністю готується вторгнення на територію України, Німеччина блокує постачання зброї. Про це заявив міністр оборони Олексій Рєзніков.

Чиновник розповів, що у листопаді 2021, згідно з контрактами з постачання гвинтівок для боротьби з БПЛА, а також антиснайперських систем в Україну з Агентством НАТО, що спеціалізується на підтримці та закупівлі зброї, Німеччина поступилася за першим пунктом. Проте згодом наклало вето на подальші закупівлі військової техніки.

За словами Резнікова, така позиція вкрай несправедлива, адже на тлі блокування покупки у НАТО зброї Німеччина продовжує будувати «Північний потік-2», співпрацюючи з Росією.

Таким чином, єдиний вихід, який бачить міністр оборони, – це прагнення купити зброю у союзників, уклавши з ними двосторонні угоди. Зокрема, йдеться про США, Францію, Литву, Велику Британію.

Раніше ми писали про те, що США надішлють Україні додаткову військову допомогу.

Також ми повідомляли про заяву міністра закордонних справ Великобританії шукати альтернативні джерела постачання газу, відтак відмовивши Росії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу