Великобританія закликала союзників шукати заміну російському газу

Поділитися:

Міністр закордонних справ Великобританії виступила з промовою напередодні запланованого саміту G7, що відбувся 12 грудня 2021 року у Ліверпулі.

Ліз Трасс закликала союзників відмовитися від російського газу та розпочати пошуки альтернативних поставок. Вона також додала, що вторгнення Російської Федерації на територію України стане “стратегічною помилкою” Кремля.

МЗС Великобританії вважає, що не можна допускати більше подібних помилок, що короткострокові рішення вільних країн були прийняті через дешеву енергетику. В результаті це спричинило «довгострокові ціни для свободи і демократії». Політик наголосила, що готова співпрацювати із союзниками з метою знайти альтернативні джерела постачання газу, відмовившись від російського.

У той же час Трас закликає країни однодумці до об’єднання проти агресії Росії, вказуючи на те, що якщо РФ таки здійснить вторгнення на територію України, вона припуститься непростимої «стратегічної помилки», яка матиме «тяжкі наслідки».

Нагадаємо, США та європейські країни обговорюють можливі дії у випадку, якщо Росія продовжить ескалацію щодо України. Зокрема, переговори політиків ведуться щодо запровадження санкцій проти уряду РФ.

Путін, у свою чергу, заперечує плани військового наступу, називаючи всю подібну інформацію – чутками, які почали поширюватися ще з початку поточного року.

Раніше ми писали про те, що думають у держдепартаменті США щодо вступу України до НАТО.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу